Nordic Working Dogs - mögelhundar

Nordic Working Dogs erbjuder mögelsök med hund i olika byggnadstyper. Vår verksamhet har startat i Torneå, Finland hösten 2017 och under dessa aktiva arbetsår har våra mögelhundar fått mycket arbetserfarenhet från olika uppdrag. Vi arbetar på båda sidor av gränsen, vårt arbetsområde är Finska Lappland och norra Sverige. Vårt team består av två noggranna mögelhundar kooikerhondje Nella samt bordercollien Yoda. Skolning av mögelhund är genomförd i Finland vid Keski-Pohjanmaan maaseutuopisto, enheten i Kannus, mögelhundförar utbildning.

Varför använda en utbildad mögelhund?

En utbildad mögelhund är en pålitlig och snabb mögelsökare, som även undersöker utan att söndra ytorna. Mögelhunden kan lokalisera skadeområdet och man kan slippa onödig rivning av ytor. Mögelhunden är skolad att känna igen över 20 mögelarter som oftast förekommer i samband med fuktskador.

Mögelhunden är skolad med liknande metoder som tex. narkotika- och sprängämneshundar. Grundutbildning till mögelhund tar ca 1½ år och hundarnas arbetsskicklighet underhålls hela tiden.

Vi använder alltid positiva metoder vid skolning av våra mögelhundar och välmåendet för arbetshundarna är prio ett.

När behövs en mögelhund?

- Finns det en främmande lukt i ditt hem? Fastnar lukten i dina kläder?

- Misstänker du mögelskada?

- Är du ofta sjuk eller är dina familjemedlemmar ofta sjuka?

 - långdragen hosta och snuva

 - återkommande bihåleinflammation

 - återkommande luftrörskatarr

 - avvikande trötthet

 - ofta huvudvärk

 - oklar feber

 - svidande ögon

 - hes röst / rösten försvinner

- Funderar du på att sälja eller köpa bostad, hus, stuga, husbil och du vill kolla objektets skick?

Mögelhundsundersökning

Med en mögelhundsundersökning kan man snabbt och kostnadseffektivt utreda om det rör sig om mögelproblem. En mögelhund kan lokalisera skadeområdet utan dyra rivningsarbeten.

Mögelhunden är skolad att känna igen över 20 mögelarter som oftast förekommer i samband med fuktskador. Mögelhunden kan lukta sig lika väl till intorkad mögel som fuktig mögelväxt som är i en aktiv fas.

I Nordic Working Dogs jobbar två utbildade mögelhundar, border collie Yoda och kooikerhondje Nella. Nella har utfört skolans nivåtest godkänt. Hundarnas arbetskunnighet underhålls med träning veckovis. Våra specialsökhundar är skolade med liknande metoder som tjänstehundar tex. narkotika- och sprängämneshundar. Vi använder bara metoder som baseras på positiv förstärkning när vi jobbar och tränar våra mögelhundar.

Kontakta oss

Vi pratar svenska!

Ring oss +358443660550 eller skicka e-mail: anne@nordicworkingdogs.com

Mögelhundar utför uppdrag på följande orter:

Norrbottens län: Haparanda, Övertorneå, Pajala, Överkalix, Kalix, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Arjeplog, Arvidsjaur

Har du ett objekt som behöver undersökas med mögelhund? Kontakta oss!

Jaa tämä sivu